Erikova mala ponev

Slikanica Erikova mala ponev, francoske pisateljice Isabelle Carrier, je unikatno postavljena tako, da otroke skozi zgodbo spodbudi k njihovi zdravi samopodobi. Prav tako jo lahko učitelji, pedagogi, specialni pedagogi uporabijo pri preventivnih vsebinah proti nasilju do sebe in drugih. Na preprost, jasen način toplo nagovori bralca in mu pokaže kako ravnati s svojimi šibkostmi ali težavami. Seveda jo bralec lahko bere tudi zaradi branja samega.

 

Cena: 14,40€ z ddv

GLAVO IMAŠ IN SRCE!

Gradivo za delo z otroki in mladostniki

O VSEBINI:Gradivo podpira vzgojo za občečloveške vrednote, kritično razmišljanje, odgovorno pristopanje k reševanju težav, medkulturni dialog, odgovornejše pristope k okoljski problematiki, bolj trajnostno naravnan način življenja,  skromnejšo porabo energije in virov ter brzdanje in samoomejevanje lastnih potrošniških želja. Gradivo prinaša dejavnosti za krepitev veščin sodelovanja in reševanja konfliktov, miru in nenasilja, ljubezni do svojega naroda in domovine, zavedanja, da je človeštvo povezano in soodvisno ter globljega razumevanja, da je Zemlja naš skupni in edini dom. Gradivo vsebuje tudi dejavnosti na temo komunikacije, vrstniškega nasilja, poklicne orientacije, učenja učenja ter preudarno in varno rabo interneta in mobilnih naprav.

 

O ZGRADBI:Gradivo sestoji iz niza učnih priprav (s potekom ure, z oblikami, metodami in cilji), vsebuje vrsto učnih listov in nadaljnjih informacij o problematiki.

 

KOMU JE NAMENJENO: za izvajalce razrednih ur in dnevov dejavnosti na osnovnih in srednjih šolah, deloma pokriva tudi nekatere vsebine pri slovenščini, geografiji, državljanski in domovinski vzgoja ter etiki. Posamezne dejavnosti je možno uporabiti tudi na delavnicah s študenti in odraslimi uporabniki.

 

Cena: 29,90€ z ddv

ISKALCI BISEROV

Priročnik za razredne ure
Darja Vtič Tršinar

Priročnik je prava zakladnica dobrih zgodb, v njem boste našli zgodbe iz sodobnega najstniškega življenja, zgodbe iz klasične literarne zapuščine mnogih narodov, iz življenjepisov slavnih osebnosti itd. Mladostnik skozi gradivo razvija samozavest, oblikuje boljšo samopodobo, razvija vrednote, kot so spoštovanje, odgovornost, vztrajnost, pogum … Uči se socialnih veščin, kot so sodelovanje in strpen dialog.

 

Cena: 29,90 € z ddv